EĞİTİM KENTİ KARABÜK PROJESİ TANITIM PANOSU

Eğitim Kenti Karabük Projesi Okulumuzda aktif bir şekilde gerçekleştirilmeye başlanmıştır.Müzik Öğretmenimiz Merve Gül AKBIYIK'ın hazırladığı pano ile veli ve öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir.

YENİCE ANADOLU LİSESİ

EĞİTİM KENTİ KARABÜK PROJESİ

PROJENİN HEDEFİ

Üniversite sınavında ilk 20.000’e giren öğrenci sayımızı %10 oranında yükseltmek,

Geleceğe  kendini  adapte  edebilen,

üreten nesiller yetiştirmek için ulusal programlara katılım ve     başarı oranlarını     %10                   artırmak                 (Teknofest, TÜBİTAK Araştırma Projeleri,vb.) Okullarımızda yapılan yerel ve ulusal kültürel,                    sanatsal, sportif          ve      sosyal faaliyetlerimizin         sayılarını      %10 artırmak,

Devamsız        öğrenci       oranının        yüksek

olduğu        okullarda         bu      oranı       %15 azaltmak

Disiplin cezası              gerektiren         fiillerde bulunan öğrenci oranını %10 azaltmak Okul              kütüphanelerinin           envanterinde bulunan kitap sayısını %10 artırmak, Kütüphaneye üye olan öğrenci sayımızı

%10 artırmak.

ALT PROJELER

Akademik Başarıyı Artırma Projesi Eğitim Paydaşlarının Eğitimi Projesi Mesleki Eğitim Projesi

Yabancı Dil Karabük’e Yabancı Değil Projesi

Değerlerim Projesi

Okuyorum Öğreniyorum Projesi Kültürel, Sanatsal, Sportif ve Sosyal Faaliyetler Projesi

Risk Haritası ve Çözüm Yollar

PROJENİN AMACI

Karabük ilindeki ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki her tür okulda öğrenim gören öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve aynı zamanda dezavantajlı durumlarla karşılaşan bireylerin gelişimine katkıda bulunmaktır. Özellikle, akademik başarı seviyeleri düşük olan ve devamsızlık sorunu yaşayan öğrencilerin devamsızlığını azaltmak, eğitim süreçlerine daha etkin şekilde katılımlarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Bu bağlamda, eğitimde fırsat eşitliği ve bireysel potansiyelin en iyi şekilde ortaya çıkmasını sağlamak, öğrencilere çeşitli ilgi alanlarında etkileşimli deneyimler sunmak, okula olan bağlılıklarını artırmak ve eğitim ortamını daha çekici hale getirmek projemizin önceliklerindendir.

“#EĞİTİMKENTİKARABÜK”

YENİCE ANADOLU LİSESİ