T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / YENİCE - Yenice Anadolu Lisesi

Karabük İl Paneli Anadolu Mektepleri Yazar Okumaları

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde 'Anadolu Mektebi Yazar Okumaları' kapsamında hazırlanan Ahmet Hamdi TANPINAR il paneli Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İl Paneline Vali Yardımcımız Mustafa ŞAHİN, İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, kurum müdürleri, Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Said Nuri ODABAŞOĞLU, Proje Koordinatörü Karabük Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selçuk ATAY, müdürlüğümüz yöneticileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan program "Anadolu Mektebi" tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti.

'Karabük Anadolu Mektebi Yazar Okumaları' programı katılımcılarından Alparslan Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur GÜNDÜZ başkanlığında, Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ayşegül KARADOĞAN, Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi Öğrencisi Merve GÖK, Yenice Anadolu Lisesi öğrencisi Ceyda ÇANAKÇI, Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sude Naz TEMEL tarafından "Ahmet Hamdi TANPINAR'' eserlerini farklı bakış açılarıyla değerlendirdikleri panel konuşmaları ile devam etti.

Öğrencilerin panel sunumlarının ardından Proje Koordinatörü Karabük Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk ATAY bir değerlendirme konuşması yaptı. Doç. Dr. Selçuk ATAY; programa konu olan Ahmet Hamdi TANPINAR'ın hayatından, eserlerinden kesitler vererek Ahmet Hamdi TANPINAR'ın Türk Edebiyat dünyasındaki önemine dikkat çekti. 

İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ ve Vali Yardımcımız Mustafa ŞAHİN tarafından Anadolu Mektebi Yazar Okumaları'nın önemine dair konuşmaların yapılması akabinde Vali Yardımcımız Mustafa ŞAHİN tarafından panelist öğrencilere katılım belgeleri ve hediyelerinin verilmesiyle program son buldu.

Anadolu Mektebi il paneline üçüncü defa panelist olarak seçilen Ceyda ÇANAKÇI, “İnsan ve İnsana Ait Değerler” konulu başarılı bir sunum yapmıştır. Öğrencimiz sunumuyla dinleyiciler tarafından büyük takdir kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.Emeği geçen Edebiyat Öğretmenlerimiz Sayın Emrah SANCAR,Sayın Mehmet Uğur YEDİPARMAK ve Sayın  Neşe ŞENTÜRK'e teşekkür ediyoruz.

 

12-03-202412-03-202412-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 13:39 - Görüntülenme: 29
  Beğen | 0  kişi beğendi